Menengiç kahvesi yaparken, Türk kahvesi yapımında dikkat edilmesi gereken şeylere menengiç kahvesi yapımında da dikkat edilmesi gerekir. Menengiç Kahvesi kısık ateşte kendi halinde pişirilmelidir. Kahve yapılırken su yerine süt de koyulabilir.
Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı
Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir.
TÜRK KAHVESİ GİBİ PİŞİRMEK İÇİN : Bir Çay fincanı SÜT için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte bir taşım kaynatınız. Bir dakika bekleterek Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız.
Öksürüğü keser.
Balgam söktürür.
Nefes açıcıdır.
Nefes darlığına iyi gelir.
Antiseptik özelligi vardır.
Göğsü yumuşatır.
Solunum yollarına faydası vardır.
Ayak terlemelerini önler.
Yaraları tedavi eder.
Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
Ses tellerine iyi gelir.
Mide ağrılarını dindirir.
Kalp yetmezliği riskini azaltır.
Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır.
*Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye
kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder